Децата от летния коран-курс на Драгиново бяха на 3-дневна екскурзия в Рудозем

Групата от летния коран-курс на село Драгиново посети град Рудозем на 3-дневна екскурзия.
След пристигането си децата бяха гостоприемно посрещнати от имама на джамията в град Рудозем Хайри Шерифов, който освен имам е и основател на футболния отбор в града- ФК ''Палас'', прочул се с множеството си успехи през последните няколко години. По време на краткия си, но много приятен и ползотворен престой, гостите от село Драгиново успяха да се почувстват като у дома си. Те имаха възможността да посетят съседния на Рудозем град, Мадан. В Мадан децата посетиха централната джамия на града, както и Кристалната зала,която е сред най-интересните забележителности в миньорския град. След това децата от летния коран-курс посетиха и село Чепинци. В него те също разгледаха забележителната джамия с две минарета.
Двете посещения– на Мадан и Чепинци, бяха само част от изненадите, които домакините бяха приготвили за гостите. В рамките на тридневния си престой в Рудозем децата имаха възможност неограничено да използват спортната база на града, която включва футболно, волейболно, баскетболно игрище, тенискорт и други спортни зали и съоръжения.
За завършек на екскурзията имамът на град Рудозем и председател на ФК''Палас'' Хайри Шерифов организира футболна надпревара между неговия отбор и децата от село Драгиново. Футболният двубой между двете страни се оказа доста интересен. След края му всички деца обядваха заедно, след което гостите от Драгиново отпътуваха за родния си край. Напускайки Рудозем обаче, те си пожелаха един ден пак да се върнат, имайки предвид че градът предлага елитна гимназия, както и възможност за професионално развитие във ФК ''Палас'', който не спира да се откроява с успехите си.
Групата от Драгиново официално и сърдечно благодари на домакините за радушното посрещане и им пожелава успех във всички начинания!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.