Ръст в търговските отношения между Йордания и България

„България може да предложи висококачествени и утвърдени на световните пазари продукти, към които неведнъж йордански компании са проявявали интерес, като металорежещи и дървообработващи машини, електроника, медицинско оборудване, медикаменти, парфюмерийни и козметични продукти, хранителни продукти, плодови и зеленчукови консерви, пчелен мед и орехови ядки“, заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров при откриване на Българо-йорданския бизнес форум в столичен хотел.
Той се организира по инициатива на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия – (ИАНМСП) към Министерство на икономиката и йордано-европейската бизнес асоциация – JEBA.
За участие във форума в България пристигна и посланикът на Хашемитско кралство Йордания, акредитиран за България със седалище в Букурещ Н.Пр. Сакер Малкауи. Сред участниците на бизнес форума бяха и председателят на Комисията за издаване на сертификат „Хелял“ към Мюсюлманско изповедание Халил Ходжов. Те представиха начина на работа на заинтересованите страни от Комисията за издаване на хелял-сертификати в България, който Главно мюфтийство осъществява при сертифицирането на български фирми.
Във форума участие взеха ръководствата на Йордано-европейската бизнес асоциация, на ИАНМСП, на Българската агенция за инвестиции (БАИ), на Аманската индустриална камара и на Аманската търговска камара, както и представители на водещи йордански компании от секторите: електроника и електротехника, химическа промишленост, хранително-вкусова и сладкарска промишленост, дървообработване и мебелна промишленост, туризъм и други.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.